top of page
Пошук
  • Фото автораOrtoprofi

Клишоногість і варусна установка стоп.


Буває, що батьки, дивлячись на ніжки своєї дитини, думають: "наша дитина - маленьке ведмежа, він клишоногий". Це відбувається, коли стопа завернута всередину. Але лікар на таке скаже - в вашої дитини варусна установка стоп. Чи дійсно клишоногість і варусна установка - це одне і те саме.

Ні! Справжня клишоногість - це вроджена ортопедична патологія, при якій стопа завернута всередину. Тобто це захворювання, вада розвитку гомілкостопового суглобу, яке характеризується еквінусом (коли обмежено рух стопи вгору) і супінацією (коли неправильно повернута стопа - всередину), а тако гіпоплазією або атрофією гомілки.

Такий стан необхідно лікувати з народження. Метод лікування обирає лікар, враховуючи різні фактори, в тому числі вік дитини, ступень деформації тощо. І лікування може бути різне - від гіпсування та носіння брейсів до оперативного втручання.

А варусна установка стоп - це стан, коли передній відділ стопи (носочок) повернутий всередину і акцент при ході припадає на зовнішній край стопи. Тобто при ході дитина ставить ніжку великими пальцями всередину, при цьому зовнішній край стопи опущений, а внутрішній - піднятий.

Виправлення такої деформації займає не один рік. Загальні рекомендації в такому випадку - обов'язкові фізичні вправи. Іноді рекомендують займатись плаванням.

А для постійного перебування стоп в анатомічно правильному положенні рекомендують користуватися індивідуальними ортопедичними устілками, які м'яко примусять м'язи звикнути до правильного стану. Головна умова - устілки повинні враховувати особливості постановки ніг, тобто бути виготовлені конкретно під людину.

Детальніше проконсультуємо по телефону 067 7296689 Чекаємо вас за адресою: м. Львів, вул. Щирецька, 36, ТВК "Південний", ТЦ "Україна", 2 поверх, магазин 2/8.

28 переглядів0 коментарів
bottom of page