top of page
Пошук
  • Фото автораOrtoprofi

Вкорочення кінцівки

ситуація, коли одна нога є коротша за іншу; може бути як вродженим так і набутим.


Вродженим вкорочення може бути через аномалії розвитку, які пов'язані з порушенням росткових зон. Набутим вкорочення може бути наслідком операцій, травм, перенесених певних хвороб (про це буде окремий допис і в таких ситуаціях часто необхідно впливати на причину, а не на наслідки). Вплив на дану ситуацію залежить від величини вкорочення, віку людини та з огляду на супутні фактори і , відповідно, рішення щодо необхідності впливу повинен приймати лікар.

Вирівнювання довжини кінцівок є необхідною процедурою, і не тільки з косметичних міркувань. Різниця в довжині ніг впливає на вторинні трансформації в суглобах, сколіотичної деформації хребта, розвиток раннього остеохондрозу. Деформація призводить до неправильного навантаження суглобів, викривленню хребта і, відповідно, болях в спині та попереку.

На даний час є три можливості впливу на ситуацію, два з яких є активним (операція), це може бути оперативне втручання або блокування зон росту (якщо це ще дозволяє вік людини) . Також можливий консервативний вплив за допомогою корекції устілками / коректорами, які виготовляються індивідуально з врахуванням особливості будови ніг та необхідної компенсації довжини кінцівки, або за допомогою спеціально пошитого взуття (або і того, і іншого).

За допомогою вкладних елементів можлива компенсація до 3 см. Якщо потрібно компенсувати різницю більше ніж 3 см. - можливе поєднання устілки та індивідуально пошитого взуття. Тоді можлива компенсація різниці до 10 см та більше.

Для консультацій та замовлення індивідуального пошиву взуття та виготовлення вкладних елементів для компенсації вкорочення - звертайтесь: наш сайт https://www.ortoprofi.com/ Адреса: м. Львів, вул.Щирецька, 36, ТВК "Південний", ТЦ "Україна", 2й поверх, маг. 2/8. Тел. 067796689.

216 переглядів0 коментарів
bottom of page