top of page
Пошук

Часто турбує втома і біль в ногах? Існує просте та ефективне рішення.

Оновлено: 21 бер. 2021 р.

Втома і біль в ногах? Ломота і судоми, вічні набряки? Ви не влазите в мешти і черевики, з жахом дивитесь на виступаючі вени і думаєте, що пора б скинути вагу або з'їздити у відпустку.

Ваші ноги - результат невтомної роботи, постійної біганини, що супроводжує життя кожної людини в XXI столітті. Набряки, припухлості, варикоз та інші деформації стоп викликаються сотнею різних причин, від «шпилькового» дрес-коду до постійної роботи «на ногах». Як же ж допомогти своїм ніжкам відпочити?


Зняти втому, оніміння і болі в ногах допомагає масаж стоп - прекрасна оздоровлювальна процедура, корисна для будь-якого віку!

Фізичну і психічну користь від масажу стоп не передати словами. Здійснюючи масаж стопи, ми впливаємо не тільки безпосередньо на зв’язки, м’язи й кістки, але й стимулюємо кровообіг, нервову, імунну, травну та інші системи.


Масаж стоп використовується для лікування і профілактики вальгусної деформації стоп (плоскостопості), для підвищення тонусу м'язів стопи, для зняття втоми і поліпшення настрою.

Масаж покращує кровообіг і кровопостачання м'язів, зміцнює зв'язковий апарат стопи, що дозволяє нам впевненіше стояти на ногах.


З огляду на наш темп життя, не завжди вистачає часу і коштів на хорошого масажиста. Проте, проблему можна вирішити самостійно. Найпростішими у використанні і доступними за ціною являються масажні ортопедичні килимки. Це універсальні тренажери для зміцнення м’язів і сухожиль, формування скелета, поліпшення кровообігу, стимулювання роботи різних органів і систем.


Килимки для масажу мають великий попит завдяки наступним перевагам:

💥 Висока ефективність: попри простоту конструкції, масажні ортопедичні килимки за умови регулярного застосування чинять виражений вплив на кістково-м’язову систему.

💥 Компактність: масажні килимки мають невеликі розміри. Їх можна згорнути, взяти з собою в подорож, на дачу, в гості. Зручно зберігати.

💥 Простий догляд: ортопедичні килимки виготовляються з матеріалів, які можна легко мити.

💥 Універсальність: тренажери можна використовувати не тільки для масажу стоп, але й спини та інших частин тіла. Наприклад, дитині можна запропонувати цікаві вправи на килимку, а дорослим цей тренажер допоможе зняти втому й розслабити м’язи ніг в кінці робочого дня.

💥 Невелика ціна: не всім доступно відвідування масажних салонів, а такі тренажери коштують дешево у порівнянні з іншим обладнанням.

💥 Великий асортимент: можна купити масажні килимки з абсолютно різними поверхнями — камінням, хвилями, шипами тощо. Дитячі килимки виготовляються з яскравих матеріалів, привертають увагу малюків, викликають бажання взаємодіяти з ними.


Пропонуємо вам простий комплекс вправ на масажному ортопедичному килимку, який підійде як для дітей, так і для дорослих.


Розминка

Розминку необхідно робити перед тренуванням на ортопедичному килимку, щоб ноги звикли до незвичного рельєфу і не було неприємних відчуттів. Прості вправи допоможуть підготувати м'язи, суглоби і зв'язки ноги до навантаження.

  • Треба встати перед килимком, одну ногу поставити на виріб, а другою - тримати рівновагу.

  • Легко натисніть ногою на поверхню килимка, поступово збільшіть зусилля.

  • Зробіть плавні перекати стопи з п'яти на носок і навпаки.

  • Поставте ногу на внутрішню сторону стопи і плавно поверніть зовнішню.

  • Повторіть вправи другою ногою.

  • Після цього встаньте на поверхню килимка обома ногами і пару хвилин постійте.

Простий комплекс вправ:

  1. Ходьба по килимку (руки на пояс, спина пряма) - 5 хв.

  2. Ходьба на зовнішній стороні стопи (руки на пояс, спита пряма) - 5 хв.

  3. Ходьба на внутрішній стороні стопи (руки на пояс, спита пряма) - 5 хв.

  4. Перекати з п'яти на носочок - 3-6 хв.

  5. Ходьба на п'ятах - 5 хв.

  6. Ходьба на носочках - 5 хв.

Робіть масаж по 15 хвилин два рази на день (вранці і ввечері) і ваші ніжки вам подякують!





49 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page